Vilket hopprep ska jag välja?

Det finns en hel del olika sorters hopprep så därför har vi satt ihop en guide på dem vanligaste hopprepen på marknaden.

PVC hopprep

Detta repet har egenskaper som flexibilitet och generellt allround rep perfekt för nybörjare. Ger goda förutsättningar för snabba hopp däribland double unders (dubbelhopp). Används ofta inom freestyle för dess mångsidighet.

Svårighetsgrad ★☆☆☆☆
Kontroll ★★★
Hastighet ★★★★☆
Tyngd ★★☆☆☆

Speed hopprep

Idén med detta rep är som namnet speed anger alltså hastighet. eftersom repet består av en tunn tvinnad ståltråd med ett yttre plasthölje väger det mycket lite och ger ett begränsat luftmotstånd. Detta gör repet optimalt för speed jumping eller double unders. Det bör användas inomhus då de snabbt tröttas ut på asfalt eller andra tuffa ytor.

Svårighetsgrad ★★☆☆☆
Kontroll ★★☆
Hastighet ★★★★★
Tyngd ★☆☆☆☆

Pärl-hopprep

Pärl repet har inte riktigt satt sin fot i Sveriges marknad ännu men har framförallt tagit fart som "beaded rope" i bland annat USA och UK. Pärlorna är mer funktionella än bara snygga. Ljudet av pärlorna som slår mot marken ger tydlig feedback till hopparen och därför kan man lätt komma in rytm. Detta rep används även inom tricks och avancerade hopp. Fungerar både utomhus och inomhus då pärlorna ger repet ett extra skydd.

Svårighetsgrad ★★☆☆☆
Kontroll ★★★
Hastighet ★★★☆☆
Tyngd ★★☆☆☆

Tungt hopprep

Det tunga hopprepet är främst för intensiv träning då detta repet är tungt! Det finns olika varianter av tungt hopprep exempelvis där vikter sitter i handtagen eller att repet har den mesta vikten. Detta repet är ett effektivt sätt att bränna kalorier på. 

Svårighetsgrad ★★★☆☆
Kontroll ★☆☆
Hastighet ★☆☆☆☆
Tyngd ★★★★★

Andra sorter

Det finns även andra typer av hopprep men det här är bland de vanligare sorterna idag. Förhoppningsvis ger detta lite insikt om olika hopprep och om du har ytterligare frågor kan du alltid kontakta oss på info@hopprepet.se.